3D térképezés és modellezés

Geodézia Kelet Zrt. > Szolgáltatások > 3D térképezés és modellezés

TÉRINFORMATIKÁVAL FELRUHÁZOTT DÖNTÉSHOZATAL

 

Habár három dimenziós világban élünk, az emberek egészen mostanáig kénytelenek voltak két dimenzióban tervezni. Ezt természetesen a szükség hozta, nem szándékosan döntöttünk így. Ez azonban most már változni fog, hiszen az átlagfelhasználói számítógépek teljesítménye elérte azt a szintet, amivel már a 3D-s környezettel való interakció, illetve az azokkal való munkavégzés is mindennapossá vált minden végfelhasználó számára.

A 3D-s tervezés ma már ipari standardnak számít számos ágazatban. Ebből kifolyólag egyáltalán nem meglepő, hogy a földmérés is alkalmazkodott az igényekhez, a lézerszkennelés adta lehetőségek jóvoltából. Ezzel a 3D térképészet általánossá vált. A nyilvánvaló kényelmi szempontokon túl, a 3D-s környezetbe behelyezett felmért szerkezetek módosítása és a térbeli adatok precizitása a 3D-s környezettel elősegíti a döntéshozatalt.

 

A legszélesebb hatáskörben a kormányok és önkormányzatok kezdik felismerni a 3D-s környezet adta lehetőségeket, hogy azáltal elősegítsék város-menedzsmenti döntéshozatalukat. Döntéshozók világszerte még csak most ismerkednek a térinformatika lehetőségeivel és vizsgálják azt, hogy hogyan támogathatja őket abban, hogy költséghatékony vagy egy fenntartható jövőhöz hozzájáruló döntéseket tudjanak hozni.

Professzionális földmérési szolgáltatásaink lehetővé teszik, hogy Ön alapkövet tegyen le bármilyen térinformatikával felruházott szervezet számára, hiszen kétségkívül a térinformatika egyre fontosabb előmozdítója lesz a társadalmak és vállalatok gyarapodásában.

 A 3D-s környezet elősegíti a döntéshozókat, tervezőket és minden más érintett érdekeltet abban, hogy környezetüket céljaiknak megfelelően befolyásolják a projekt minden egyes fázisában.

Geodézia Kelet Zrt.

Székhely:

H-4025 Debrecen. Hunyadi utca 2-4. I em.

Központi ügyintézés helye, postacím:

6300 Kalocsa, Szent István Király u. 30.

Mobil: +36-20-957-9130

 

Adószám: 26090812-2-09

Cégjegyzékszám: 09-10-000571

www.geodeziakeletzrt.hu

e-mail: titkarsag@geodeziakeletzrt.hu